2023. gada toņu tendences aicina un izaicina!

2023. gada toņu tendences

Jau tradicionāli gada toņu izziņošana ir gaidīts notikums ne tikai industrijas ietvaros, bet gūst arvien plašāku rezonansi globālā līmenī. Tieši tirgus mainības un, varētu  teikt, saplūšanas tendence, mūsuprāt, ir vienojošais elements gada toņu nozīmē. Krāsu ražotāju gada toņu stāsti un vēstījumi ar katru gadu kļūst arvien plašāki, iedvesmojošāki, apzinātāki un runā par to, ka krāsas toņa izvēle jebkurā savā ikdienas gaitā un formātā var kļūt par brīnišķīgu instrumentu, kā arī atbalstu mūsu, mūsu ģimenes, komandas un apkārtējo cilvēku labsajūtai, motivācijai un attīstībai. 

Gada krāsa kā komunikācija. Šobrīd gan globālā, gan krāsu industrijas un pat mūsu Valsts līmenī komunikācija kļūst par vienu no būtiskākajiem attīstības nosacījumiem. gada krāsu toņi aicina savstarpēji komunicēt ne tikai industrijas pārstāvjiem, bet veidot šo komunikāciju daudz plašāku – sākot no modes, dizaina, kino, arhitektūras, veselības līdz pat auto, tehnoloģiju un datorspēļu industrijām. Tirgus robežas kļūst arvien elastīgākas, kas sniedz iespēju mums visiem kopā padarīt šo pasauli labāku, drošāku, atbildīgāku un kopumā laimīgāku. 

Lai saprastu uz kādu globāla līmeņa sarunu 2023. gadā aicina krāsu ražošanas industrija, esam ne tikai apkopojuši vadošo ražotāju 2023. gada toņus, bet arī izvirzījuši savu, KRASO, gada toni jeb stāstu, kurš mūs, mūsu komandu, klientus, sadarbības partnerus atbalstīs 2023. gada izaicinājumos.

 

Tikkurila 2023. gada tonis

Tikkurila gada tonis atbild uz jautājumu, kādā krāsā bija brīdis, kad jūs satikāties? Ar emocionālu stāstu par to, ka mēs katrs izkrāsojam savas un līdzcilvēku dzīves, Tikkurila prezentē rožaini rozā toni V413. Šis gada tonis stāsta par kopā pavadīto laiku ar mīļajiem, par rūpēm un tām siltajām atmiņām, kuras veidojas nozīmīgos brīžos.

Vairāk par Tikkurilas toņu vēstījumu šeit.

Sadolin 2023. gada tonis

Savukārt Sadolin gada tonis šogad gluži kā aptverot visas četras debespuses vai atgādinot par četriem pamatelementiem – ūdeni, uguni, zemi un gaisu – prezentē četras toņu paletes, tās apvienojot nosaukumā Wild Wonder™. Savvaļas brīnums, kas aicina skatīties plašāk, iedvesmoties no dabas, domāt pozitīvi, dzīvot koši un justies brīviem savās izvēlēs.

Vairāk par Sadolin piedāvāto toņu salikumiem šeit.

Caparol 2023. gada tonis

Caparol šogad kā savu gada toni prezentē kalnu ezera zaļo 3D Malachit 55.  Prezentējot to kā  vieglu, gaisīgu, dzidru un spēka pilnu. Caparol aicina ikvienam mājās ienest vieglumu un mieru.

Ieskaties šī gada toņu tendencēs šeit.

 

NCS 2023. gada tonis

NCS pārstāvji arī neatstāj 2023. gada toni vientuļu savā tronī, bet piedāvā četrus stāstus jeb virzienus, kuri aicina košā, spožā un izaicinošā digitālā nākotnes ceļojumā bez robežām. Taču, kā jau pieaugušo dzīvē tas notiek, arī šai brīvībai un šķietami mazliet draiskajam stāstam ir uzdevums jeb misija. Caur savu krāsu prizmu NCS aicina rīkoties, lai “new normal” kļūtu par “better new normal”, lai mūsu pagātnes pieredzes un komforta zonas kļūst par vērtīgām sēkliņām 2023. gada izaicinājumu dārzos. NCS aicina nekavēties pagātnē, bet ar optimismu skatīties ko nesīs nākotne.
Būt sevis autentiskām versijām digitālā pasaulē – lūk tas tik ir izaicinājums!

Vairāk par NCS toņu vēstījumu šeit.

NCS toņu katalogs šeit.

PANTONE 2023. gada tonis

Iepazīstoties ar Pantone gada toņa stāstu, gribas skaļi saukt “Viva La Vida!” un nodoties sapņiem par spēcinošu, iedvesmojošu, drosmīgu, bezbailīgu un košu Jauno Gadu. Jo tieši šādu vēstījumu Pantone pārstāvji vēsta ar savu gada toni Viva Magenta 18-1750.
Apzinoties, ka mēs kļūstam arvien tehnoloģiskāki, digitālāki un intelektuālāki, Viva Magenta tonis atgādina par pamatvērtībām uz kurām tiek būvēta mūsu pasaule. Lai arī cik ārišķīga būtu mūsu ikdiena, tās spēks rodas mūsu iekšējā pasaulē un to nedrīkst aizmirst.

Vairāk par Pantone toņa vēstījumu šeit.

KRASO 2023. gada tonis

Nekur nav tik labi, kā mājās, tādēļ pēc tik krāspilna ceļojuma pasaules plašumos un digitālajos zvaigznājos, atgriezīsimies mājās. Varētu teikt, ka jau tradicionāli KRASO izvēlas savu gada toni, tādēļ kā 2023. gada toni prezentē “CI1420”. Zinātājiem varētu rasties jautājumi par šāda mierpilna, neitrāla pat nomierinoša toņa izvēli, ņemot vērā KRASO zīmola košumu un aktivitāti. Taču ikviena veiksmīga procesa pamatā ir balanss, tieši tādēļ 2023. gadā vēlamies savai mazliet huligāniskai identitātei novēlēt mazliet miera. Šajā nemitīgi mainīgajā pasaulē, kad viena krīze seko otrai, vieni saukļi cenšas pārkliegt citus, mēs vēlamies kļūt stabilāki savās vērtībās, drošāki savos lēmumos un produktīvāki, vērtīgāki, spēkpilnāki paši sev, savai komandai, savām ģimenēm, sabiedrībai un pasaulei kopumā. Tieši šādā secībā un nekā savādāk. Tādēļ CI 1420 stāsts ir par apzinātu, mierpilnu stabilitāti ar nemainīgu virzību uz priekšu, uz augšu un pretim labākai nākotnei.

Ieskaties mūsu e-veikalā un atrodi savu toni! Visas krāsas ir tonējamas.